Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Φοιτητές εναντίον σεισμού (ΦΩΤΟ)

Οι χθεσινοβραδινές σεισμικές δονήσεις δεν ήταν μόνο πρωτοφανείς σε διάρκεια και ένταση για τα δεδομένα των Ιωαννίνων αλλά και για τα δεδομένα των φοιτητικών πάρτι, τα οποία, ως γνωστόν, ελάχιστα επηρεάζονται
από τις εξωτερικές εξελίξεις.
Στις φοιτητικές εστίες της Δόμπολης συγκεντρώθηκαν μερικές εκατοντάδες φοιτητών, πεπεισμένων πως θα διασκέδαζαν ασταμάτητα μέχρι το πρωί, όμως ο Εγκέλαδος (απαραίτητη μετωνυμία για το σεισμό) είχε άλλα σχέδια.     
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάποια δυνατή σεισμική δόνηση έστελνε στο προαύλιο, τουλάχιστον για μερικά λεπτά, όσους την αντιλαμβάνονταν, ή όσους δεν αποφάσιζαν την αγνοήσουν. (Για τυχόν απορίες πώς γίνεται αντιληπτός ένας σεισμός σε ένα περιβάλλον που έτσι κι αλλιώς σείεται απ’ τη δυνατή μουσική, η απάντηση είναι πως το πάτωμα τραντάζεται λίγο παραπάνω και κουνιούνται τα (σβηστά) φωτιστικά της οροφής. )
Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα όμως τα χρειάστηκαν και οι πιο θαρραλέοι – ή έστω ακόμα και οι λιγότερο νηφάλιοι.  Τη στιγμή που παιζόταν το 6th gate -ύμνος για τους millennials λάτρεις του είδους- ένας σεισμός 5,1 ρίχτερ έκανε πολλούς να πιστέψουν πως οι στίχοι του τραγουδιού θα γίνονταν πραγματικότητα. Η μουσική σταμάτησε, τα φώτα άναψαν, πολλοί έτρεξαν στο προαύλιο και ακολούθησαν μερικά λεπτά αμηχανίας. Για τους φοιτητές που είναι μαθημένοι όμως να ζουν τη ζωή τους στα άκρα -π.χ. να τρώνε δρακουλίνια με σοκολατούχο γάλα για πρωινό στις 2 το μεσημέρι- αυτό δεν αρκούσε για να τους απομακρύνει για πολύ από την πίστα. Σύντομα η τάξη αποκαταστάθηκε, ήτοι το Smack my bitch up ήχησε μέχρι τα ηρωικά βουνά της Πίνδου.
Το σκηνικό επαναλήφθηκε και μία ώρα αργότερα με πλήθος ατόμων να μην εγκαταλείπουν μόνο το κτήριο αλλά και το πάρτι, επιλέγοντας να περιμένουν κάπου αλλού το ξημέρωμα, που θα έβρισκε τα Γιάννενα κάπου βορειοδυτικά των παραλίων της Αιγύπτου.
Όσοι παρέμειναν όμως είχαν εξασφαλισμένο ένα εισιτήριο για τη Βαλχάλα και μία αιωνιότητα να πίνουν οινόμελο με  Βαλκυρίες -και Βαλκυρίους τώρα που οι εποχές έχουν αλλάξει.

Συμπερασματικά θα μπορούσε να θεωρηθεί ευτυχές το γεγονός πως το πάρτι έλαβε χώρα στις εστίες της Δόμπολης και όχι στη σοφίτα του παλιού πανεπιστημίου, γιατί σε αυτή την περίπτωση μπορεί 400 νέα άτομα να συναντούσαν το δημιουργό τους. 

Ε.Μ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου