Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Γιατί η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει το Purge

Την ώρα που τα σενάρια καταστροφής της Ελλάδας αυξάνονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου ένα ακόμα σενάριο, και μάλιστα χολιγουντιανό, έρχεται να δώσει τη λύση σε όλα τα προβλήματα της χώρας.

Ο λόγος για την σειρά ταινιών “The purge” (κάθαρση), των οποίων η πλοκή τοποθετείται στην Αμερική,  τη χώρα όπου κάθε δυστοπικό μέλλον είναι πιθανό: από εξάπλωση μυστηριώδους ιού που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι, μέχρι εκλογή σε Πρόεδρο ενός απαίδευτου, γλοιώδους επιχειρηματία (αν και το πρώτο θα δικαιολογούσε το δεύτερο).
Σύμφωνα με την υπόθεση των ταινιών, η Αμερική κατάφερε μετά από μια περίοδο μεγάλων αναταραχών, να χτίσει μια γερή οικονομία, να ρίξει την ανεργία στο 1% και να εξαλείψει σχεδόν την εγκληματικότητα. Ο τρόπος; Μια μέρα το χρόνο κάθε παράνομη πράξη νομιμοποιείται. Εν ολίγοις, μετά από ένα δωδεκάωρο φόνων, ληστειών και βιασμών οι Αμερικανοί πλέκουν τα χέρια και, μονιασμένοι πια, τραγουδούν το «Περασμένα ξεχασμένα» της Καίτης Γαρμπή. (Προηγουμένως τραγουδούσαν το «Τα σπάμε μια χαρά» των Τσαλίκη και ΤUS).
Αν και αυτό ξενίζει, η ιδέα στην οποία βασίζεται είναι ανάλογη με εκείνη παρόμοιων εορτών, όπως τα καρναβάλια και το Halloween μετά το πέρας των οποίων σημειώνεται μεγαλύτερη προθυμία προς συμμόρφωση σε γραπτούς και άγραφους νόμους.
Αυτό δεν το αγνοούν τα τζιμάνια του ΕΟΤ, όπως επίσης δεν αγνοούν πως η καρδιά της οικονομίας μιας χώρας είναι η βιομηχανία της, και η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο τουρισμός. Όμως, κάτι που ο  Έλληνας έχει μείνει πια «πανί με πανί», κάτι που ο ξένος δε θέλει να πίνει το μοχίτο του την ώρα που το κύμα ξεβράζει πρόσφυγες, ήρθε ο καιρός για δραστικές λύσεις.
Κάπως έτσι ξεκίνησαν το στήσιμο της καμπάνιας “Live your purge in Greece” προσδοκώντας να φέρουν όλους τους ψυχοπαθείς ανά τον κόσμο σε ένα ξέφρενο γλέντι στα σοκάκια των ελληνικών πόλεων. Αν και οι θεματικές των αιματηρών εκδηλώσεων δεν έχουν ακόμα καθοριστεί με ακρίβεια, ρεπόρτερ και φωτογράφοι του Pen & Button και της Cultσας αντίστοιχα, κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα πρώτα σχέδια.
Purge the pensioners: πρόκειται για την κυριότερη εκδήλωση που θα φέρει χαρά σε purgers και συνταξιούχους. Οι επίδοξοι εγκληματίες εν ασυλία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τους ξακουστούς έλληνες συνταξιούχους που έχουν πολεμήσει σε Ά και ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο, Ά και ΄Β Βαλκανικό, Εμφύλιο, έχουν εξοριστεί στη Μακρόνησο και υπηρετήσει υπό τις διαταγές του Κολοκοτρώνη - ορισμένοι δε ακόμα και του Περικλή. Επιπλέον, έχουν επιβιώσει 100 χρόνια έγγαμου βίου και καταφέρνουν να χαρτζιλικώνουν τα ‘γγονάκια με την 400 ευρώ σύνταξή τους. Με τα έσοδα που θα εξασφαλιστούν από τις συντάξεις των ηλικιωμένων που θα αποβιώσουν από ενθουσιασμό, το κράτος θα εξασφαλίσει τα αεροπορικά εισιτήρια των πολιτικών που θα συμμετάσχουν στη διαπραγμάτευση για το επόμενο μνημόνιο.
Purging Zorbas: εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα καθαρά επικοινωνιακό τρικ. Ο τίτλος παραπέμπει στο μόνο γνωστό ελληνικό τραγούδι στο εξωτερικό και μεταφέρει τους purgers στην σύγχρονη νυχτερινή ζωή. Αρχικά θα πρέπει να συνέλθουν από το σοκ του ότι οι Έλληνες δε χορεύουν συρτάκι, δε λένε όπα και δεν πίνουν ούζο. Έπειτα θα έρθει το δεύτερο σοκ βλέποντας τη νεολαία να χορεύει τσιφτετέλια και DAB, φαλτσάροντας ακατανόητους στίχους και πίνοντας οινόπνευμα με χρωστική που κοστίζει περί τα 7 ευρώ το ποτήρι όταν το μεροκάματο κυμαίνεται στα 15. Τα χρήματα που θα εξασφαλιστούν από τα επιδόματα ανεργίας εκτελεσθέντων κλαρινογαμπρών θα διατεθούν στην έρευνα, και συγκεκριμένα στην ανακάλυψη του πώς ένα τραγούδι με στίχους όπως «Άιντε, ποια δύναμη να βρω» και «Τίκα, τάκα, τίκα, τακ», και μουσική από χάλκινα Κοζάνης έχει 40 εκατομμύρια views σε μια χώρα με 11 εκατομμύρια κατοίκους. (Προτείνουμε να διεξαχθεί αντίστοιχη έρευνα και στην Ιαπωνία για το PPAP)

From war to purge: ένα δρώμενο με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που θα πραγματοποιηθεί στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Πρόκειται για μία μεγάλη πρόκληση για τους συμμετέχοντες που θα βρεθούν απέναντι σε ανθρώπους που έφυγαν από αληθινό πόλεμο, διέσχισαν τη μεσόγειο και βρήκαν μια Ευρώπη με κλειστά σύνορα και πόρτες. Εδώ η συμμετοχή εκτιμάται πως θα είναι μεγάλη, κυρίως από ντόπιους που έχουν πειστεί ότι η ανεργία και το επίμονο φτάρνισμα που τους έπιασε μια φορά που πέρασαν έξω από μπαχαροπωλείο οφείλεται στους πρόσφυγες. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας εκτιμάται πως θα είναι αμφιλεγόμενο καθότι οι purgers μάλλον θα στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου διαφωνώντας για το ποιος απ’ όλους είναι απόγονος του Σωκράτη. (Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει αν αντικείμενο της διαφωνίας γίνει το συγγραφικό του έργο) Τα έσοδα θα διατεθούν για διανομή βιβλίων ιστορίας τετάρτης δημοτικού στους γονείς του Ωραιοκάστρου και εξτρά εμβολίων για τα παιδάκια τους.

Ε.Μ.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου